fbpx

Pinterest com a eina de content curator

pinterestcontentcuration

Fas servir Pinterest habitualment? Si la resposta és afirmativa segurament ets com jo, que sense adonar-te passes estones més o menys llargues mirant imatge darrera imatge, i com que les imatges entren més fàcilment que les paraules i inspiren més segueixes fent scroll avall.

Quants comentaris deixes als pins? Comencem, saps que hi ha la possibilitat de deixar comentaris? Doncs sí, aquesta possibilitat existeix.

Això, la possibilitat d’interactuar, és el que converteix Pinterest en una xarxa social.

Però jo no la considero com a tal. Sí, a la meva guia per triar la teva xarxa social ideal parlo de Pinterest, és cert, però per mi Pinterest és alguna cosa més. És una eina de curació de continguts.

Per quina raó considero més Pinterest com a eina de curació que com a xarxa social? Primer de tot pel que he comentat al principi, la interacció en format comentaris és mínima, la part “social” de la eina quasi no existeix. Fins i tot l’apartat de “m’agrada” que la eina ofereix no té una repercussió tan elevada com en altres xarxes.

L’altra raó, i per mi la principal, perquè considero que Pinterest serveix per a la curació de continguts és perquè és una font d’informació variada, on segons unes paraules clau o seguint a uns perfils o taulers concrets, aconsegueixes informació de la temàtica triada. I aquesta informació la pots destriar en la que t’interessa en els teus propis taulers, agrupar-la per tenir-hi accés sempre que t’interessi i poder-ne fer difusió més tard. Difusió que dependrà de la teva estratègia de continguts.
També pots convertir el teu compte de Pinterest com una font d’informació curada pels teus lectors, guardant els pins en els àlbums que més t’interessen i així crear un fil conductor que serveixi per inspirar a altres lectors.
I ara que has vist una utilitat d’aquesta xarxa social, que segurament inconscientment ja la utilitzaves però no ho sabies, utilitzes Pinterest per inspirar-te o per curar contingut?

Related Posts

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.
ca