fbpx

Utilitza la curació de continguts per a potenciar la teva estratègia comunicativa. Amb infografia inclosa.

En un moment en el qual hi ha més contingut que lectors, quasi, i en què eines com la IA fa que aquest contingut es multipliqui fàcilment, la curació de continguts s’ha convertit en una habilitat clau per a tots aquells que busquen proporcionar informació de valor als seus lectors.

La curació de continguts implica trobar, seleccionar i compartir informació rellevant i de qualitat sobre una temàtica específica. És una tasca que requereix estratègia i habilitats per garantir que el contingut curat sigui interessant, fiable i útil per als destinataris.

Si vols conèixer els passos per establir una estratègia de curació de continguts, des de la definició a l’anàlisi de resultats, segueix llegint.

Defineix la temàtica

Abans de començar a curar continguts, és important definir clarament què vols aconseguir amb aquesta curació. Pensa en els teus objectius, com ara convertir-te en una font d’informació sobre actes o jornades, generar intel·ligència competitiva per a la teva empresa, o estimular la demanda entre els teus clients. Una vegada tinguis clar l’objectiu, decideix quina serà la temàtica principal a la qual et dedicaràs.

Cerca i identifica

Un pas clau en la curació de continguts és trobar les fonts d’informació adequades. Defineix paraules clau relacionades amb la temàtica de la qual vols trobar informació i utilitza-les per cercar la informació rellevant. Pots buscar a Twitter, seguir llistes de persones influents, consultar revistes especialitzades, llegir blogs de negoci, subscriure’t a newsletters o utilitzar lectors de RSS (sí, encara existeixen!). Assegura’t que hi ha prou informació disponible per a la teva curació.

Planifica

Una bona curació de continguts requereix una planificació adequada. I no només en la curació, també quan es creen continguts. Saber quan publicaràs cada cosa, què hi publicaràs i amb quin objectiu. Així que estableix un calendari editorial que determini quan vols oferir aquesta informació als teus lectors. Tingues en compte els teus objectius marcats i considera quins moments són més propicis per compartir contingut rellevant.

Cura

Quina és la quantitat de contingut curat que has de fer servir? Hi ha qui fa servir la regla del 80/20, altres del 70/30 o del 50/50. Dependrà de la quantitat de contingut que vulguis o puguis curar i de la teva estratègia.

Vols donar-li més valor a la curació que a la creació? En aquest cas seria 80% del contingut que proporciones als teus lectors serà contingut curat i el 20% restant, contingut propi.

Selecciona contingut rellevant i d’una font fiable.

Utilitza diverses fonts per aconseguir una perspectiva més completa i valida la informació abans de compartir-la.

Utilitza diferents tècniques per curar contingut, com ara extreure fragments interessants, retitular-los, resumir-los, paral·lelitzar-los, citar-los o crear un storyboard visual per aconseguir una presentació atractiva.

Aprèn les diferents tècniques

Aquí et parlo de tècniques per a curar continguts.

Comparteix

Un cop hagis curat el contingut, és el moment de compartir-lo amb els teus lectors. Utilitza les xarxes socials per difondre el teu contingut curat, envia newsletters, publica’l al teu blog o ofereix-lo a través de feeds. Utilitza els canals de comunicació més adequats per arribar al teu públic objectiu.

Analitza

L’anàlisi de mètriques és fonamental per avaluar l’efectivitat de la teva estratègia de curació de continguts. Monitoritza el creixement dels teus seguidors, les visites al teu blog i la interacció amb el teu contingut per veure si estàs aconseguint els resultats esperats.

Ajusta la teva estratègia en funció dels resultats i continua millorant la teva curació de continguts.

Resumint, en una infografia

Amb aquests passos, podràs establir una estratègia efectiva de curació de continguts que t’ajudarà a assolir els teus objectius i proporcionar contingut de qualitat als teus lectors. Imprimeix aquesta infografia i tingues-la sempre a mà per a una referència ràpida en el teu procés de curació.

Comença a aplicar aquests consells de curació de continguts a la teva estratègia de comunicació. I no oblidis que la curació de continguts és un procés en constant evolució, així que no tinguis por de provar diferents tècniques i ajustar la teva estratègia segons les necessitats i els interessos del teu públic.

Comença a aplicar aquests consells de curació de continguts a la teva estratègia de comunicació. I no oblidis que la curació de continguts és un procés en constant evolució, així que no tinguis por de provar diferents tècniques i ajustar la teva estratègia segons les necessitats i els interessos del teu públic.

Posa en pràctica la curació de continguts i converteix-te en un expert en proporcionar informació rellevant i valuosa. Les possibilitats són infinites. Comença avui mateix!

Related Posts

1 comment

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.