fbpx

Com treure idees per omplir un calendari editorial

Quan al passat workshop explicava com ho faig per crear contingut vaig mostrar el meu calendari editorial de les xarxes socials. Encara no havia treballat en el blog tot i que tenia forces idees del que volia publicar.

En el calendari editorial tenia ja marcats els dies que parlaria del blog o del podcast, que al ser de temàtica actual no es pot programar amb molt de temps. Però els seus espais ja estaven preparats.

extreure idees calendari editorial Tota la resta de contingut dels propers 1-2 mesos estaven escrits.

I això em dona una calma mental clau per poder treballar.

Vaig esperar a les vacances de Nadal per poder fer la segona part: el blog.

Pensant en fer el teu calendari editorial? Aprofita Planifica el teu contingut

Podríem dir que com a bona aquari que sóc tot el dia vaig en busca d’idees.

Encara que no t’ho sembli, idees se’n poden trobar a tot arreu. Només cal estar atenta.

Estic subscrita a moltes newsletters (de tot tipus) i encara que sigui una frase o un comentari, una història que explica o cada quan envia el correu, em dóna alguna idea.

A mesura que en els tallers em fan preguntes, els comentaris dels clients i idees que vaig trobant a les newsletters o a Pinterest, faig fent una llista de possibles temes per parlar.

Una altra possibilitat és fer una pluja d’idees. Jo agafo una llibreta i un boli i deixo anar idees, encara que no tinguin sentit en un principi.

També ho faig després d’una reunió amb un client. En aquell moment tinc idees clares sobre què pot explicar i necessito escriure’les.

Si, com en el meu blog, tinc diverses categories, aquestes idees les ordeno per cada categoria. I els hi poso un títol provisional.

Escriure cada dia

Cada dia dedico una estona a escriure. Escriure sobre temes personals (una mena de diari), sobre temes de feina, utilitzo plantilles d’escriptura creativa… tot per mantenir la forma a l’hora d’escriure. A vegades amb 10 minuts n’hi ha prou.

I una estona d’aquestes ha estat per escriure els posts, com el que estàs llegint ara, que aniré publicant les properes setmanes.

De post pel blog a post per xarxes socials

He comentat abans que al calendari editorial ja tinc els posts pels propers dies però tot i així deixo espais per promocionar el blog.

I com ho faig?

De cada post del blog n’extrec la idea principal i la resumeixo de tres maneres diferents.

També extrec algunes frases.

I reedito aquestes frases per a cada xarxa social on vull promocionar el blog: a Twitter, a Linkedn, ent un stories a Instagram…

En una setmana puc tenir escrits entre dos i tres posts per a mes. Contant que n’escric 4 mensuals. No està malament.

Hi dedico una estona, solament a escriure, i quan és pel blog m’hi dedico més estona. Però sobretot intercalo escrits sobre feina i sobre altres temes.

Si vols saber com fer un calendari editorial, el curs Planifica el teu contingut t’ajuda a treure idees pel blog i per les xarxes socials.

Related Posts

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.