fbpx

Eines per programar a xarxes socials

eines per programar a xarxes socials

Gestionar una xarxa social, o més d’una, és una feina. Però totes sabem que estar present a les xarxes socials és important per les nostres marques. Hi hem de ser. Encara que signifiqui temps.

Però aquest temps es pot condensar, es pot agrupar els petits moments del dia que ens connectem per pujar alguna notícia a les xarxes socials.

Perquè entre que entrem a la xarxa social en qüestió, pensem què hi volem publicar, busquem la foto o el link i ho escrivim perdem de mitjana 10 minuts cada dia. Sense parlar de l’estona que ens hem desconcentrat de la feina que estàvem fent anteriorment. I tornar a focalitzar-nos no és fàcil.

Com programar a les xarxes socials et farà guanyar temps

El millor és buscar un dia a la setmana per preparar les xarxes socials. Programar. Totes les xarxes, amb més o menys entrebancs, permeten programar els seus posts.

Programar permet que centris la teva atenció un sol dia en una tasca concreta. Et focalitzes i centres la teva atenció sense preocupar-te que has deixat una altra feina a mitges.

Programar significa que has plantejat els teus posts amb antelació. Has creat un calendari i has buscat les imatges, els links, els hashtags. Això a més ajuda a saber què publicaràs en cada moment, seguir una lògica o història i no patir per què pots explicar.

Programar també t’ajuda en moments que no podràs estar pendent de les xarxes socials que la teva comunicació no quedi abandonada.

I també podràs dedicar els 10 minuts al dia que necessites per estar a les xarxes socials a parlar i interactuar amb els teus seguidors. Perquè les xarxes socials són per això, per connectar amb persones.

Algunes eines d’utilitat per programar a xarxes socials

Hi ha xarxes socials com Facebook que permeten programar a través de la mateixa xarxa social, però també es pot fer a través d’eines específiques.

Et comparteixo les eines que més utilitzo jo per programar:

Facebook creator studio

Els comptes que tenen Facebook o Facebook i Instagram els programo amb Facebook creator studio. La veritat és que fa poc que la utilitzo però em va bé tenir el control des d’una mateixa eina quan programo per aquestes xarxes socials i el contingut és igual o similar.

Permet veure com quedarien els posts, crear-los en diferents formats i a més, com que Facebook valora que es faci ús de les seves pròpies eines, no repercuteix negativament en l’algoritme. Ja que ho tenim difícil les petites empreses, com a mínim fem esforços per aconseguir una mica més de visibilitat.

Hootsuite

Permet programar i monitoritzar la nostra presència a Twitter, LinkedIn, Instagram i Facebook. Tot i això jo gestiono Twitter i LinkedIn a través d’ella, ja que Facebook ho faig des de Creator com he comentat abans i Instagram opto per una altra eina. També permet gestionar diferents comptes de Twitter des de la mateixa plataforma.

Amb Hootsuite també puc controlar les llistes de Twitter, els diferents hashtags que segueixo…. i així d’un sol cop d’ull ho tinc tot més controlat. Les seves publicacions es poden programar automàticament, triant la eina la millor hora per publicar. Permet fer 30 entrades programades al mes en la seva versió gratuïta.

Tweetdeck

És la eina per excel·lència per programat Twitter, Tweetdeck, però només permet la gestió d’un compte. Visualment és més agradable que Hootsuite. Et permet programar i tenir una visió de tot el teu compte de Twitter (llistes, timeline, hashtags que segueixes, mencions…)

Later

Later és la eina per programar a Instagram. També permet publicar a Facebook i a Pinterest però habitualment es centra a Instagram. En la versió gratuïta només deixa tenir un compte i no es poden programar carrusels, apart d’algunes altres limitacions, però visualment està molt bé i permet jugar força.

Té la possibilitat de veure com quedaria el perfil d’Instagram, permetent retocar l’odre des de la mateixa previsualització i es poden programar els posts, si es tracta d’un compte vinculat a Facebook.

Metricool

Una eina de programar a les xarxes socials i alhora de monitoritzar com funciona. Tot en un. I en castellà (si l’anglès el porteu regular). A Metricool es poden programar a les diferents xarxes, et recomana hores de publicació, es poden crear llistes de tweets perquè es vagin republicant sols, etc. També hi ha les estadístiques de cada xarxa social i de la web.

Hypefury

Si feu fils a Twitter i us interessa programar-los, Hypefury és el meu nou descobriment. Recomana diferents hores per publicar, permet crear una sèrie de tweets que els pots marcar com a “evengreen” i es republiquen sols i el que jo trobo millor és la part dels fils de Twitter. Si agafes un text llarg i el copies com a tweet el reconverteix en fil i també et deixa programar fils.

A més, pots marcar la opció “si aquest tweet té més de X m’agrada, que es publiqui seguidament un tweet amb una CTA, per exemple: si aquest tweet t’ha agradat podràs tenir més informació sobre eines a la meva newsletter i el link a la newsletter.

Tingues un sistema

Hi ha moltes més eines, algunes que he provat i no m’han agradat, altres que no he tingut oportunitat. T’has de sentir còmode amb l’eina que utilitzis, perquè el més important és que tinguis un sistema que et serveixi per publicar regularment.

Related Posts

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.