fbpx

22 tipus de posts de blog, i 7 exemples

Fa uns dies explicava les raons perquè la gent llegeix un blog, però tots els posts del blog són iguals? No. I avui ens centrarem en els tipus de posts de blog que pots escriure per aconseguir els teus objectius.

tipus-posts-de-blog

Què vols aconseguir amb el blog?

 • Una millora en el posicionament de la web: Són entrades que et serveixen per presentar un servei o producte, els seus beneficis, utilitzant les paraules clau adequades. Acostumen a ser posts llargs i amb força informació.
 • Aconseguir subscriptors: Són els posts de blog que volen aconseguir més subscriptors i es fan de dues maneres: oferint contingut per descarregar si et subscrius i oferint contingut que enganxa i que fa que l’usuari vulgui llegir i saber més.
 • Educar al lector: Són les entrades de blog que el que es busca és oferir coneixement amb la idea que el lector aprengui més sobre el sector en el que treballes, saber la importància del que expliques. Són posts informatius, e el que es dóna molt de coneixement i també es busca que es posicioni i opini segons el coneixement que adquireix.

Quin tipus de formats existeixen?

Els posts més habituals són, independent del seu format:

 • Posts insígnies. Posts llargs de presentació de marca o servei, també anomenats unicorns, serveixen per explicar en detall tutorials, lliçons, manifestos…
 • Posts estàndards: Els posts típics, de llargada mitjana, que ofereix coneixement, entreteniment…
 • Sèries: No és un post sol sinó que és un grup de posts publicats en diferents dies, sobre la mateixa temàtica. Units poden fer un post insígnia.
 • Posts llista: El post que serveix per agregar i resumir en un sol post entrades ja publicades o contingut extern que creiem que és interessant.
 • Posts personals: Són posts en que es dóna una opinió personal sobre el tema tractat, encara que sigui entre línies.
 • Notícies d’actualitat: Les notícies són fonts d’informació en si mateixes i es poden fer posts especials sobre notícies d’actualitat. Llegits en el moment concret, és possible que al cap d’un temps quedin obsolets.

7 exemples de tipus de posts de blog

Llistats: Són posts que atrauen tràfic, ja sigui pel títol que tenen habitualment (preparat pel SEO) com per la seva facilitat de lectura i la quantitat d’informació pràctica que ofereixen.

Infografies: Ens és més fàcil extreure les dades importants a través d’un contingut visual que d’un contingut escrit. Així que les infografies, els pòsters que ofereixen visualment molta informació en un espai petit, són ideals. Es pot complementar amb un resum textual a sota.

Tutorials: També són un dels tipus de posts més buscats. Els posts que comencen en “com…” ja que serveixen perquè l’usuari aprengui a fer alguna cosa ell mateix, que és el que fem moltes vegades. Provem nosaltres primer. Després busquem ajuda.

Entrevistes: Tenir una plantilla amb preguntes i fer una ronda d’entrevistes a experts és una bona manera de fer posts pel blog. Poden ser posts en format podcast, vídeo o escrits. I també poden servir per alimentar altres xarxes que tenim (instagram stories, youtube…)

Guies i recursos: No només són posts que tenen molta informació seguint uns passos concrets sinó que moltes vegades s’ofereixen aquestes mateixes guies ben maquetades i ampliades en format descarregable. Es guanyen subscriptors alhora que lectors. També són posts que atrauen lectors.

Resum de conferències o esdeveniments: Si participes, com a ponent o com a oient, en un esdeveniment pots aprofitar per escriure’n un post. Dones a conèixer la teva visió i els teus aprenentatges alhora que pots fer un resum de els idees principals.

Checklists: Com els llistats, els checklists serveixen per donar una idea ràpida. En aquest cas serveix com a guia de tasques pendents.

Altres tipus de posts:

 1. Prediccions
 2. Casos d’estudi
 3. Reviews
 4. Posts de definicions (de paraules clau de negoci)
 5. Recursos que has creat
 6. Opinió de diferents experts d’un tema concret
 7. Posts que solucionen problemes
 8. Guest Posts
 9. Portofoli
 10. FAQs
 11. Manifest de marca
 12. Collage d’imatges
 13. Consells per a ús de producte
 14. Coneix l’equip
 15. Respostes i opinions a altres posts d’altres experts

Quins altres tipus de posts creus que es fan servir habitualment?

Si necessites ajuda per escriure un post de blog, contacta’m

Related Posts

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.