fbpx

Què et frena de començar a escriure? les 7 principals excuses

Sabem que el contingut ens serveix per donar-nos a conèixer, per explicar qui som o crear històries. Podem haver creat plans i estratègies per fer créixer la nostra audiència però a la hora de la veritat ens quedem frenats. Posar-ho a la pràctica vol dir escriure.

I escriure és un problema.

Foto de Pexels

Perquè davant l’ordinador, davant el word, no saps ni com començar. Les mans et tremolen davant del teclat. Les paraules no surten. Tens la sensació d’estar perdent el temps. Al cap d’una estona plegues.

I apareixen les excuses.

Quines són les principals excuses que et frenen posar-te a escriure?

No saps sobre què escriure

Saps que vols escriure però et falten idees. Tens sensació que repeteixes temes o que saltes d’una temàtica a l’altra sense acabar de trobar un fil conductor. Al post Tècniques i exemples per escriure un post pel blog t’explico com pots generar idees per escriure posts pel blog.

Busques la perfecció

Escrius i ho llegeixes content. A mitja lectura et canvia la cara, l’escrit podria ser millor. Comences a esborrar, a canviar paraules. Mai n’hi ha prou. Sempre es pot millorar alguna frase. I aquesta perfecció et frena.

T’ataca el síndrome de l’impostor

No ets escriptor. T’agrada escriure, tens moltes històries per explicar, però no ets escriptor. I això et frena a l’hora d’escriure. Perquè creus que no ho faràs bé. Perquè creus que tot i les històries que passen al teu negoci, no sabràs explicar-les.

Ho ajornes per més endavant

Necessites alguna excusa més per no posar-te a escriure? No saps què escriure, ets perfeccionista i no ets escriptor.

Alguna cosa més? No necessites més raons per pensar que ja ho faràs demà. Si vols escriure bé, posa’t a escriure ara.

No trobes el temps per escriure

Mai es troba el moment per seure a escriure. L’has de crear, has de buscar l’estona que dedicaràs a escriure. Com els rituals matiners, hi ha unes hores al dia que et sentiràs més receptiu a escriure. No esperis assegut a que et vingui la inspiració per trobar aquestes hores. Com diu Stephen King, si acostumes la teva ment a dedicar cada dia la mateixa hora a escriure, les musses vindran a aquesta hora.

No saps on publicar

Twitter, Instagram, el blog o una newsletter? On serà més útil el teu contingut? No és res més que una excusa, pensar que no escrius perquè no saps on publicar-ho. Sí que és cert que cada contingut té la seva plataforma, però els escrits es poden adaptar a cada xarxa social una vegada creats.

No ets constant

Comences molt fort els primers dies per anar abandonant a poc a poc. Escriure és un hàbit. I un hàbit s’ha de treballar, fins que es converteix en una rutina. Crea’t un habit tracker o premia’t quan aconsegueixis un objectiu (escriure durant una setmana seguida per exemple). I recorda, es necessiten 21 dies per aplicar un hàbit.

Si coneixes bé les excuses que et poses per escriure et serà més fàcil eliminar-les. I ara que les hem analitzat, deixa les excuses de banda i crea un nou hàbit. El de l’escriptura.

Related Posts

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.