fbpx

Saber per a qui escrius amb un pla de continguts

Segueixes programes de cuina? O potser navegues per Pinterest en cerca de la recepta perfecta…

Tens una idea al cap: vols cuinar els postres perfectes pel sopar d’amics. O potser el dinar de tupper de demà a l’oficina. Cuinis el què cuinis vas amb la idea al cap.

Escriure és el mateix. Has de tenir una idea clara del què vols. Qui ho llegirà? Què vols que faci un cop llegit?

 

I per això necessites un pla. Un Pla de Continguts

En un pla de contingut, com en una recepta de cuina, el primer que has de fer és pensar:

– Per qui escriuràs? Si seguim amb la idea de cuinar, no és el mateix cuinar per un sopar d’amics que el tupper de demà a l’oficina. No només has de tenir en compte els gustos dels comensals, sinó que en el cas del tupper, que sigui fàcil de menjar i que aguanti tot el dia.

– Quin problema té el teu client? Vol passar un vespre amb bona companyia i no preocupar-te del menjar. Tria pica-pica. O potser penses en un menjar saludable que no cal calentar i sigui ràpid de menjar. Amb els continguts és la mateixa idea. Estàs resolent dubtes o problemes que té el teu lector: No té nevera on deixar el menjar. No vol perdre temps a la cuina i no estar amb els amics.

– Quin és el teu full de ruta? O el que és el mateix, quin és el teu menú setmanal/ mensual? Cuines cada dia segons el que tens a la nevera o en canvi planifiques els menús? No cal que et parli de les avantatges de planificar els menús per mantenir una alimentació saludable. Amb els continguts el mateix. Un full de ruta és el que necessites per poder seguir una lògica amb els teus articles.

Cada cop que publiques al blog el que fas és convertir-te en mentor. En mestre. Ets el mestre de les persones que busquen respostes en el teu contingut. Així que abans d’escriure pensa: qui són els lectors i en què els pots ajudar?

I si no saps com començar el teu pla de contingut, contacta’m i preparem el menú ideal per a les teves necessitats.

Related Posts

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.