fbpx

Com preparar un Pinterest per un comerç

Fa molts anys, quan tenia un blog de costura i era seguidora fidel de costureres americanes, una d’elles va explicar que s’havia obert un compte a una xarxa nova. Per entrar es necessitava invitació.

Ella s’oferia a tothom qui volgués, a convidar-nos a entrar. I jo li vaig demanar. Pensava que m’ignoraria, no em coneixia de res. Però em va acceptar i vaig quedar ben enganxada a aquesta nova xarxa social. Pinterest.

I encara hi estic, tant que tinc un compte personal i un compte d’empresa.

Pinterest i els comerços

En el passat post parlava de les xarxes de comunicació que ha de tenir un comerç. Pinterest és una d’elles i la més desconeguda, la menys utilitzada pels comerços.

I apart del tràfic que porten a la web, els comerços també es poden veure beneficiats de l’ús de Pinterest. Sobretot per atraure el seu client ideal oferint continguts afins.

Com crear un bon perfil

El perfil és la teva informació de contacte. Així que assegura’t de tenir:

  • Una imatge professional (la mateixa que a les altres xarxes. Pot ser el logo
  • Una bona bio, on expliquis qui ets i què fas
  • Una CTA, convida als visitants a visitar la teva web, a descarregar-se un lead magnet…
  • Verifica la teva web, demostres que ets la propietària del negoci i per a l’altra banda denota professionalitat

Com crear taulers i personalitzar-los

Els taulers és la forma de tenir organitzada la informació. Es poden fer taulers segons temàtiques i aquests poden ser públics, privats i col·laboratius.

Els públics són els taulers on publiques o guardes els pins que més t’interessen. Aquests seran visibles per a tota la gent que visiti el teu Pinterest. Els privats en canvi, dits secrets, només els veus tu i et poden servir per preparar algun article pel blog, una decoració especial per la botiga, o inspirar-te com ho fan altres marques.

Els taulers col·laboratius es gestionen des de diferents comptes de Pinterest. Pot servir per animar a clients a penjar idees o propostes o per col·laborar amb altres comerços.

Trucs per als taulers

Els taulers es poden personalitzar i fins i tot ordenar. Pinterest automàticament els ordena per ordre alfabètic o per ordre de creació, però tu mateixa els pots ordenar segons temàtiques o interessos.

La imatge de portada també es pot modificar

Des del perfil i amb la vista a Taulers, es poden ordenar, si el vols en un ordre definit per tu simplement clica l’opció “arrastrar y soltar” i amb el ratolí porta el tauler allà on vols situar-lo

tauler-Pinterest

Per canviar la portada d’un tauler s’ha d’entrar en ell i clicar el llapis, d’editar. A la opció Portada és on es pot escollir quin és el pin que vols que surti per defecte com a portada.

tauler-Pinterest

Exemples de taulers d’inspiració de comerç

Mirar què fan altres comerços ens pot servir d’inspiració per crear el nostre compte d’instagram, així que et porto alguns taulers d’exemple

jugari jugar pinterest
Jugar i Jugar
lucia be pinterest
Lucia Be
nobale moda pinterest
Nobale
bobo choses pinterest
Bobo Choses

Related Posts

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.