fbpx

Paral·lelitzar, una manera de curar contingut

Una de les raons per les quals vaig començar el que anomeno Banc d’idees (i del qual vull parlar-ne un dia amb calma) va ser la necessitat de tenir una mica d’ordre en els continguts que volia publicar a A Magazine.

L’altra idea era per centrar-me més a fons en la creació de posts amb la tècnica de paral·lelitzar. Una tècnica definida per Pawan Deshpande com una de les formes de caracteritzar el contingut curat, el contingut que oferim als nostres lectors.

Què vol dir caracteritzar?

És la forma com estem oferint aquest contingut. Ho fem habitualment en el contingut propi que oferim, quan el transformem per a les diferents xarxes socials. I també ho podem fer en el contingut de tercers que considerem interessants compartir.

La tècnica del content curator: paral·lelitzar

Per utilitzar la tècnica de paral·lelitzar el model més habitual és el del post per a blog o newsletter. Per què? Perquè és una tècnica que permet al curador donar una visió pròpia sobre una notícia o sobre una temàtica, però reforçar aquesta visió amb continguts de tercers que validen la seva idea.

Normalment uneix dos punts que en un primer moment no semblaria tinguin alguna connexió però que el curador li sap extreure.

No és una tècnica ràpida i senzilla, sinó que es pot considerar que es troba en el terme mig dels continguts curats, té un esforç mitjà de creació però un alt valor. És semblant al resum. El que li dóna aquest alt valor és l’associació d’idees que es proposa i que fa que el lector descobreixi noves coses.

I com ho podem fer?

Primer s’han de trobar punts en comú entre dues històries. I no sempre és fàcil de fer. El més important és tenir una ment oberta i curiosa, també ajuda tenir un repositori d’idees, un banc com comentava abans. Saber veure el que uneix una notícia, una novetat, amb alguna cosa relacionada amb el nostre sector és clau.

Què és el que volem explicar? Com ens pot ajudar una història que hem vist en un altre lloc?

També, quan ho fem, utilitzarem altres tècniques de la curació de continguts, com és el resum o la cita.

Alguns exemples de la tècnica de paral·lelitzar

Música i fets històrics

Què tenen a veure la cançó de Viva la vida de Coldplay amb La llibertat guiant el poble de Delacroix? Sí, aquesta potser és una pregunta que ja saps respondre, però entre la cançó Walk on the wild side de Lou Reed i l’actriu Barbra Stanwyck o Andy Warhol?

Ho explica l’Olga Suanya, tot fent curació, en el seu podcast per amants de les històries i la música.

Viatjar i llibres amb paisatges inventats

Un altre exemple és el viatjar, però què passa quan les ciutats són inventades? En aquest article es parla de viatjar, de ciutats i es fa la curació amb novel·les

Hàbits i crear continguts

Una relació que es podria aplicar a altres conceptes: els hàbits atòmics amb la creació de contingut. Introduint el llibre de James Clear, en aquest article es parla de com crear més contingut. Relacionar dos conceptes que en un principi no van units.

Vídeoclips i referents artístics

La vaig conèixer gràcies a un fil de Rosalia i el seu nou disc. Té forces fils on parla d’obres d’art, mitologia, etc. relacionant-los am pel·lícules de Disney, música… En aquest cas us destaco com paral·lalitza el videoclip de Rigoberta Bandini amb diferents obres i referents.

Amb aquest article ja hem comentat diferents tècniques per poder curar contingut, com són el resum o la cita. Quina serà la tècnica que faràs servir el proper dia?

Related Posts

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.