fbpx

Com utilitzar la teva veu quan escrius

A vegades tenim la sensació que escrivim textos que semblen que els hagi escrit una altra persona, en un altre moment vital o amb una emoció irradiant impròpia de nosaltres. Altres vegades els textos reflecteixen el contrari.

I ens adonem que no som coherents amb la nostra veu quan escrivim. Sí amb el què escrivim, no amb el com ho fem. Que no és el mateix.

La nostra veu, la veu de la nostra empresa, es pot treballar. I s’ha de treballar. A l’hora d’escriure, a l’hora de comunicar és important tenir una veu pròpia i fàcil de reconèixer.

La millor manera de trobar la nostra veu és practicar.

Escrivint cada dia una estona podem trobar quina és la manera en la que ens comuniquem millor.

Però sobre què podem escriure? No és necessari, quan estem començant a definir la nostra veu, començar amb els escrits de la nostra web, del blog o de documents de l’empresa.

Podem començar a escriure resums d’articles que hem llegit, sobre algun podcast que hem escoltat. Deixa’t inspirar pels llibres que llegeixes, per la música que escoltes.

Troba  el teu lloc per escriure. Jo tinc dos llocs per escriure. Un al sofà, amb una llibreta, on apunto les idees bàsiques que em venen al cap. Que normalment acaben sent més desenvolupades al moment, no quedant-me en una simple frase o paraula.

L’altre lloc on escric és a la taula. Neta, buida. Amb els bolis i les llibretes, amb música de fons.

Però potser el teu racó és a la cafeteria, en un banc del parc o a pet d’ona. Busca el teu lloc. Fes proves. Ves a diferents llocs i escriu, fins que trobis en el que et sents més còmode.

Reescriu. Hi ha qui escriu, li fa una lectura per revisar faltes i ho publica. Hi ha qui li dóna voltes i voltes al mateix escrit abans de decidir-se a publicar-ho (si finalment ho fa).

Hi ha d’haver un entremig entre les dues situacions, que et servirà per acabar de retocar alguns aspectes i donar-li el toc final.

En aquest post només t’he deixat tres consells per poder trobar la teva veu quan escrius. Però pots trobar aquests i més consells a la guia. Perquè ho tinguis sempre a mà.

Descarrega la guia

Related Posts

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.