fbpx

Com faig curació de continguts, pas a pas

Sents a parlar de curació de continguts i, si el terme et sona ja familiar, et ve el cap que és una tasca difícil de fer. Una cosa és escriure quan estàs inspirada i l’altra trobar informació que et quadri amb el que vols explicar.

Però és més fàcil del que pot semblar si tens un bon sistema. No, no em refereixo a un sistema informàtic o una gran plataforma web. Em refereixo a una organització i planificació.

Com faig curació de continguts, pas a pas

El primer pas, o pas beta, seria preparar Feedly i Pinterest. Prèviament, quan he preparat el calendari editorial, he establert quines seran les fonts d’informació que utilitzaré.

Ja amb el pas beta instaurat, el meu dia comença entrant a Feedly i revisant tot el contingut nou que hi ha. Rebo notificacions de tot tipus (siguin del meu sector com del sector dels meus clients), així que em centro en el sector que em toca treballar.

Lectura i filtratge

Llegeixo el titular, que normalment ja em dóna la idea si el contingut em pot interessar o no. Puc decidir descartar-lo o guardar-lo per llegir després.

Un cop feta la neteja principal, em centro a les informacions i posts que no he descartat. Les obro una per una i les llegeixo. Sí, ho llegeixo tot, perquè abans de compartir has de saber què comparteixes.

Si el contingut m’agrada, em quadra amb el que vull explicar (perquè hi estigui d’acord o pel contrari), tinc la opció de guardar-lo a la carpeta de Feedly de la temàtica o ja preparar el contingut en el calendari editorial per programar i publicar.

EL calendari editorial

En el meu calendari editorial tinc marcat els dies i les hores en que compartiré informació curada. A cada xarxa social en la que estic treballo diferent, segons la possibilitat de la xarxa social (és més fàcil compartir a Twitter que a Instagram per exemple).

I així, els meus divendres es converteixen en el dia que reviso quines novetats hi ha i acabo d’omplir el calendari editorial i programo els continguts que veureu per les xarxes en els propers dies.

Quan tanco el divendres, el Feedly està net per rebre noves notificacions.

I Feedly no és la única font d’informació. També tinc les newsletters i Pinterest, del que en parlaré en un altre post.

Related Posts

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.