fbpx

Aconsegueix més seguidors a Instagram

Les històries és una manera d’atreure seguidors a les nostres xarxes socials. N’hi ha en les que convidar a persones desconegudes a que ens segueix és més fàcil que a altres (a Facebook per exemple pots convidar a agradar una pàgina). També hi ha la manera “fàcil”, dir a tothom que tens un compte d’Instagram i que et segueixi. Dir-ho a totes les teves newsletters, altres xarxes socials que tens, o com fan fer a Polònia, aprofitar un gag on un dels personatges digui “faré una foto per penjar al nou Instagram del programa”.

aconsegueix seguidors a instagram

Però, de quines altres maneres pots aconseguir més seguidors a Instagram?

La millor manera és aconseguint que els seguidors que tens et facin comentaris, likes, que et comparteixin el teu contingut, etc. i que tu facis el mateix amb ells. A Instagram pots veure què fa la gent que tu segueixes, cada cop que segueixen algú nou, comentaris que fan, etc.

I això et dóna a tu la possibilitat de conèixer gent nova. De la mateixa manera ells et coneixen a tu.

Però… per aconseguir aquests comentaris i comparticions has d’aconseguir superar el primer gran repte d’Instagram: El seu algoritme.

Fotografies i imatges: Sembla clar però és el punt bàsic. Tenir una bona fotografia, cuidada, amb un estil visual que es pugi reconèixer i una gràfica sempre igual és important per mantenir la nostra identitat visual. Eines com Canva, Pickmonkey et poden ajudar tant en l’edició de gràfics com en el retoc fotogràfic. Utilitzar sempre els mateixos filtres d’Instagram també et donarà identitat visual.

Pregunta, anima la conversa: El que es coneix com a Call to action. Una crida a l’acció. Demana l’opinió als teus seguidors, explica una anècdota i anima a que expliquin la seva… qualsevol cosa que ajudi a que comentin i poder així establir un diàleg.

Comenta les seves fotos: No, no pots pretendre penjar la teva foto i esperar que els likes arribin sense més ni menys. Tu també has de comentar altres fotografies. Fes-ho una mica abans i una mica després de publicar la teva foto. Això ajudarà a que el teu post aparegui més al capdamunt del feed. Coses de l’algoritme, que et vol veure viva, interaccionant amb la comunitat.

Reptes: Una manera de fer que tinguis més gent contestant comentaris o seguint les teves publicacions són amb els reptes. Sigui a principis d’any o al setembre, especialment, a les persones ens motiva formar part de reptes. Sembla que sigui la manera que tenim per actuar, per fer alguna cosa que fa temps que tenim al cap i que no fem. Aprofita-ho per fer el teu propi repte. I crea un hashtag especial per ell, que els teus seguidors hagin d’utilitzar en les seves publicacions.

I la clau de tot:

Sigues constant: Publiquis cada dia o cada dos dies, sigues constant. Hi haurà qui et dirà que has de publicar dos, tres cops al dia. No és necessari, amb una vegada n’hi ha prou. Però sí que busca quines hores són les més bones per tu (quan tens més likes, quan hi ha més gent que et segueix connectada…) i publica sovint. No pots publicar tres posts una setmana i estar dues setmanes sense publicar. L’algoritme ho notarà però més ho notaran els teus seguidors. Els has creat una rutina, saben quan poden trobar publicacions teves.

I paciència. Excepte en el cas que facis un contingut viral, els seguidors vindran a poc a poc. Però vindran.

Related Posts

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.