fbpx

Com escriure diferents posts al blog d’una sola tirada

He escrit altres vegades sobre com tenir idees per escriure un post al blog. I és un dels temes que treballem als meus workshops. Però moltes vegades el problema no ve per trobar idees sinó per passar aquesta idea en un text ben estructurat per al blog.

Com escriure diferents posts al blog d’una sola tirada

Llista d’idees i títols imaginaris

Recomano que, cada tres mesos o cada sis mesos t’asseguis amb un full i un boli i facis una pluja d’idees. Escriu títols imaginaris, ja els canviaràs, sobre coses de les que pots parlar. Depenent si escrius setmanalment, quinzenalment o mensualment pots tenir 12 possibles idees per a tres mesos o per a un any.

Títol definitiu

Una vegada tinguis les teves 12 idees, un altre dia, ja amb les idees estructurades segons quan les vols publicar, agafa el post del que vols escriure i posa-hi un títol. Pensa en la paraula clau que t’interessa, que aparegui al títol.

Escriu

Pensa en l’estructura que ha de tenir tot bon text:

Una introducció, on en dues línies explicaràs de què anirà el post. Posa algun exemple i explica resumidament el problema i anuncia que el lector sabrà com solventar el problema.

Al cos de l’escrit és on detallaràs els punts importants. No oblidis posar exemples o links en aquests punts que descrius.

Has d’acabar amb una conclusió on donis una solució al problema que has estat plantejant. És el moment de posar les famoses CTA, o call to action, on animis a fer una acció, sigui deixar un comentari o fer un pas endavant i implementar el que has explicat.

Edita i afegeix imatges

Et recomano que escriguis aquest post quasi sense pensar. Amb això em refereixo que ho escriguis tot de cop, tal com el tens al cap i sense parar excessiva atenció als possibles errors que facis. Les correccions vindran amb una lectura després del post, lectura sencera on edites el text.

Amb l’edició també optimitzes el títol, si has de canviar algun aspecte i ho prepares pel SEO. Programes com SEO on page o Yoast SEO et poden ajudar a detectar errors de SEO i ajudar-te a optimitzar el text. Amb els semàfors de YoastSEO l’ajuda és molt més visual i fàcil de seguir.

Busca quines imatges acompanyaran el text i els links que serviran com a exemples.

Ja tens el teu post del blog escrit i preparat, ara només falta programar-ho i fer-ne difusió

Related Posts

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.