fbpx

Històries que captiven a Instagram

Mirava Instagram fa uns dies, justament un dia que plovia i jo, la veritat, és que no m’hagués imaginat que el dia comencés amb pluja. No em sonava cap notícia de canvi de temps i realment només va ser aquell dia.

Bé, tornem-hi. Mirava Instagram quan em va sobtar una publicació que deia algo com “aprofita que plou per quedar-te a casa i pensar en els nous objectius de l’any amb les nostres plantilles”. Tant la foto com el text estaven molt estudiats, no semblava una publicació pensada al moment.

Segurament aquella publicació estava preparada i hi havia entrat un moment abans de publicar-ho per fer un canvi en el text i afegir un comentari sobre el temps.

Però just aquella frase que podia semblar tonta era el que em va atrapar de la publicació. Perquè em parlava a mi, que mirava per la finestra com plovia. M’hi vaig sentir molt identificada.

Storytelling a Instagram

I això és el que passa amb les històries que atrapen. Que et sents identificada. Amb una frase, amb una imatge, amb tota la història. Qualsevol punt que et toqui la fibra, que diríem.

A mi els comptes d’Instagram m’atrauen primer per la imatge però si el text no acompanya la veritat és que moltes vegades són comptes que deixo de seguir.

Però en canvi sóc fidel a altres comptes on està estudiada la fotografia i sobretot el text. Així que avui te’n presento 7, set comptes de marca personal, d’empresa, que m’atrauen per la seva fotografia però també i sobretot pel seu storytelling.

Caterina Pérez

Saber quan vaig començar a seguir la Caterina em sembla quasi impossible. Era una altra vida. M’he anat creuant en la seva vida online diferents vegades. El seu Instagram em té totalment atrapada. No li comento tant sovint com voldria per no notar-me pesada. Les fotos, la llum, els colors… si li ajuntes les petites històries del dia a dia, els petits contes que explica en poques línies, només desitges llegir més i més.

https://www.instagram.com/p/B6te5iEq9kb/

The eleven house

La casa número 11 de Peratallada. Mira que ho sé però quan vaig de passeig a Peratallada, sigui perquè vaig en bici, liada o a la idea, no m’hi paro a buscar-la. Però potser no l’he buscat per no trencar aquest encant que em transmet a Instagram. Potser trobar-la em faria estar com a casa, com si ens coneguéssim de fa temps. Sí, transmet pau. Transmet familiaritat.

Simple and season

Crec que el primer contacte va ser per Pinterest. Després la seva newsletter i ara Instagram. M’agrada potser per com escriu. Com si fos l’amiga amb qui comparteixes una tassa de te i parles de com està anant el negoci, sense pretensions, amb petites idees que us doneu mútuament que no revolucionaran el vostre món però que són més realistes que altres idees. Potser perquè es defineix introvertida, com jo.

Letterfolk

Amb un somriure. Així acabo sempre quan veig una imatge de Letterfolk. Van començar amb la pissarra i els seus missatges i han ampliat a altres materials d’oficina. Poc text, si ho comparem amb els dos comptes que us he comentat anteriorment, però que complementa el text que ofereix via missatges a la pissarra.

Van-woow

“Vanwoow” es la primera plataforma colaborativa de turismo responsable que une a micropueblos y a turistas itinerantes contra la despoblación rural. Així es defineixen i en el seu Instagram fan cultura per donar a conèixer les històries que s’amaguen als micropobles. Amb storytelling i la idea clara sobre a qui volen atraure, t’animen a canviar la manera de viatjar i de descobrir.

Lletraferits

Crec que va començar el seu Instagram per compartir lectures, però em podria equivocar. Pel que he pogut anar seguint i deduint sí que li va servir (o ajudar si més no) a aconseguir una feina en una editorial de literatura juvenil. No és solament una crítica literària. Explica el perquè de la lectura, el que li atreu i sempre amb el seu punt de vista. I moltes vegades no són best-sellers o el llibre del moment, que s’agraeix que aporti altres lectures.


I tu, quines comptes em recomanes per descobrir petites grans històries?

Related Posts

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.