fbpx

Estat de les xarxes socials al 2017 i com vols comunicar

estat-xarxes-socials-2017

El divendres passat vaig anar a la primera trobada d’Extraordinaria d’aquest 2018. Extraordinaria és una comunitat de dones emprenedores que ens trobem per crear espais d’interacció, coneixement i apoderament. Aquests espais es converteixen en trobades, amb conferències i networkings.

La primera trobada d’aquest 2018 girava al voltant de les xarxes socials.

La primera conferència, de la mà de Ximena de la Serna, ens animava a crear un canal de youtube. Després Juan Pablo Tejera, de Metricool, ens presentava els resultats del seu estudi sobre l’ús de xarxes socials. Alexandra Ri ens oferia consells per triomfar a Instagram i Paula González, de Singular Olivia ens explicava com havia arribat on era.

De Metricool i el seu estudi sobre l’estat de les xarxes socials al 2017 em quedo amb punts com el que les comptes amb més seguidors publiquen més de dues vegades al dia. I aquí em vaig quedar pensant.

Frecuencia-Instagram-1-768x494

És cert que, sobretot ara que l’algorisme ha canviat, totes les publicacions no arriben a tots els teus seguidors i potser és necessari publicar més sovint. Però alhora em salta el dubte: si veiem tres o quatre publicacions al mateix dia d’un mateix compte, quina impressió ens enduem? A mi, personalment, em cansa.

Però deixant de banda les meves valoracions personals penso en les empreses petites i les emprenedores que ens ajuntàvem el divendres. Algunes d’elles, sobretot les que porten poc temps emprenent, es gestionen elles mateixes les xarxes socials. Haver de pensar en publicar més d’una vegada al dia a Instagram, per posar un exemple, els hi significa un maldecap.

Existeix un màrqueting que ens ven que hem d’estar a les xarxes socials, publicar molt i amb la pressió de no deixar perdre la última oportunitat. I hi ha una altra manera de fer, més calmada, més slow.

Si vols una altra manera de comunicar, si la teva relació amb les xarxes socials és d’amor-odi i no t’agraden però saps que hi has de ser, en podem parlar.

Related Posts

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.