Els correus que més m’interessen, en els que mantinc la subscripció tot i que el tema no sigui un dels que més m’interessa, són els correus on m’aporten informació extra.
I com ho fan?
No només serveixen per presentar els seus serveis, la última novetat del seu blog o per vendre alguna cosa sinó que també aprofiten per resumir alguna notícia que els hi ha interessat.
La tècnica de la content curator: el resum
No només es fa servir en els emails, també en entrades a les xarxes socials o fins i tot en articles extensos on es fan introduccions a estudis. És el resum.
I encara que no ho sembli és una de les tècniques de content curation. I per mi, la més important i treballada. Per què?
Perquè és una manera de demostrar que, el que estàs oferint als teus lectors, abans ho has llegit i has valorat si és important o no, fent-ne un resum.
El contingut és un resum de l’article original. Ajuda al lector a fer-se una idea sense necessitat de llegir l’article original.
Podem trobar aquests resums a les xarxes socials, quan ens presenten un post del blog (com era el cas anterior). Però també, com he comentat, en newsletters o en entrades de blog amb força informació d’estudis.
Ara que tenim accés a tanta informació i volem diferenciar-nos de la competència, una bona manera de fer-ho és oferir aquesta informació que ja existeix als nostres lectors. Informació a la que nosaltres, per la nostra feina, hi tenim accés fàcil. Els lectors que s’informen a través de nosaltres.
Alhora podem ser diferents a través de les nostres newsletters.
Oferir newsletters amb resums de les notícies del nostre sector. D’allò que ens ha cridat l’atenció la última setmana o de com podem aprendre d’altres és una manera de diferenciar-se.