fbpx

Programar a xarxes socials: Beneficis i eines

Gestionar una xarxa social, o més d’una, és una feina. Però totes sabem que estar present a les xarxes socials és important per les nostres marques. Hi hem de ser. Encara que signifiqui temps.

Però aquest temps es pot condensar, es pot agrupar els petits moments del dia que ens connectem per pujar alguna notícia a les xarxes socials.

Perquè entre que entrem a la xarxa social en qüestió, pensem què hi volem publicar, busquem la foto o el link i ho escrivim perdem de mitjana 10 minuts cada dia. Sense parlar de l’estona que ens hem desconcentrat de la feina que estàvem fent anteriorment. I tornar a focalitzar-nos no és fàcil.

Com programar a les xarxes socials et farà guanyar temps

El millor és buscar un dia a la setmana per preparar les xarxes socials. Programar. Totes les xarxes, amb més o menys entrebancs, permeten programar els seus posts.

Programar permet que centris la teva atenció un sol dia en una tasca concreta. Et focalitzes i centres la teva atenció sense preocupar-te que has deixat una altra feina a mitges.

Programar significa que has plantejat els teus posts amb antelació. Has creat un calendari i has buscat les imatges, els links, els hashtags. Això a més ajuda a saber què publicaràs en cada moment, seguir una lògica o història i no patir per què pots explicar.

Programar també t’ajuda en moments que no podràs estar pendent de les xarxes socials que la teva comunicació no quedi abandonada.

I també podràs dedicar els 10 minuts al dia que necessites per estar a les xarxes socials a parlar i interactuar amb els teus seguidors. Perquè les xarxes socials són per això, per connectar amb persones.

Algunes eines d’utilitat per programar a xarxes socials

Hi ha xarxes socials com Facebook que permeten programar a través de la mateixa xarxa social, però també es pot fer a través d’eines específiques.

Et comparteixo les eines que més utilitzo jo per programar:

Facebook creator: Els comptes que tenen Facebook o Facebook i Instagram els programo amb Facebook creator. La veritat és que fa poc que la utilitzo però em va bé tenir el control des d’una mateixa eina quan programo per aquestes xarxes socials i el contingut és igual o similar.

Hootsuite: Permet programar i monitoritzar la nostra presència a Twitter, LinkedIn, Instagram i Facebook. Tot i això jo només gestiono Twitter a través d’ella, ja que Facebook ho faig des de Creator com he comentat abans i Instagram opto per una altra eina. També permet gestionar diferents comptes de Twitter des de la mateixa plataforma.

Tweetdeck: És la eina per excel·lència per programat Twitter, però només permet la gestió d’un compte. Visualment és més agradable que Hootsuite. Et permet programar i tenir una visió de tot el teu compte de Twitter (llistes, timeline, hashtags que segueixes, mencions…)

Later: És la eina per programar a Instagram. També permet publicar a Facebook i a Pinterest però habitualment es centra a Instagram. En la versió gratuïta només deixa tenir un compte i no es poden programar carrusels, apart d’algunes altres limitacions, però visualment està molt bé i permet jugar força.

Proper taller per aprendre a programar

Com amb tot, d’eines n’hi ha moltes i al final acabes triant les que m’és s’adapten a les teves necessitats o la teva comoditat. I les que jo recomano no han de ser les úniques o les millors. Sinó les que a mi em resolen millor les meves necessitats.

En breu faré un taller sobre programar a les xarxes socials. Si vols tenir tota la informació apunta’t aquí

Related Posts

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.