fbpx

La curació de continguts és per a tot tipus de marques?

Segueixo, i ho he comentat moltes vegades, diferents newsletters que m’ofereixen continguts curats. I la majoria d’aquestes newsletters són de marques personals. Són curadors de continguts, així es defineixen. Alguns treballen en una gran empresa i fan la newsletter com a un extra, altres han creat una empresa arran de la seva feina com a curadors…

I això em fa plantejar:

La curació de continguts és per a grans empreses, per a petites empreses o per a marques personals?

Quan parlem de curadors normalment ens venen al cap persones amb el seu nom i cognom. Marques personals.

Són només marques personals els content curators? No. El que passa és que moltes vegades no els trobem sota el nom de content curators.

Hi ha moltes empreses que dins de l’apartat de marquèting de continguts, de continguts per a xarxes socials o pel blog, hi tenen una bona part de contingut curat. Per què definir-ho diferent si són continguts?

És cert que a vegades no ens parem a pensar tant en el nom com en el que ens estan oferint. El que volem és conèixer més, que ens ofereixin continguts interessants. Seus o d’altres. La importància recau en qui fa aquesta tasca, ja que com vaig explicar en un altre post, no és el mateix un content curator que un community manager, o que un redactor de continguts.

I perquè vegis com algunes marques apliquen la curació de continguts en el seu dia a dia et porto exemples de grans i mitjanes marques i marques personals

Alguns exemples de marques grans i marques personals

La web de Entrepreneur, de la revista amb el mateix nom, porta articles per a empresaris. Forces articles són articles amb contingut curat, com el de l’exemple.

WomenNOW és una plataforma que dóna a conèixer històries de dones, impulsa networking i ofereix notícies d’actualitat. El seu podcast és un exemple de contingut curat

Els 10 links de K és la newsletter de K, empresa d’inversors en start-ups. Envien una newsletter amb 10 links que creuen d’interès sobre l’ecosistema espanyol de tecnologia.

CC/Magazine és una revista online especialitzada en cultura, viatjar, art i tendències. Cada setmana envien la seva newsletter amb notícies sobre el seu àmbit que han considerat interessants. Pertany a l’empresa CC/Studio

La Laura Olin és un exemple de content curator. Treballa en estratègies digitals per empreses de tecnologia i també per campanyes polítiques (com per exemple per Obama). Cada dijous envia una newsletter curada amb aquelles notícies o continguts que més li han agradat. No són continguts del seu àmbit, sinó que, com ella mateixa diu: rebre una llista de coses encantadores i/o significatives.

En Pep Prieto és periodista especialitzat en sèries i pel·lícules. Apart de ser tertulià i col·laborador en diferents mitjans de comunicació, treballa la seva marca personal a Twitter, on Pep Prieto a Twitter recomana sèries, parla de novetats o fa referències a efemèrides i/o actualitat amb imatges de sèries i pel·lícules

A Magazine és la meva newsletter curada. És la newsletter per a persones que volen estar informades sobre pimes, emprendre, negocis. Cada dia llegeixo i selecciono les notícies i informacions que considero més interessants perquè puguis llegir i compartir amb companys de feina o clients les notícies que t’interessen.

I per acabar…

Cadascú té el seu to. El benefici per a cada marca és diferent, el que busca, la seva estratègia també. La curació de continguts pot ser per tot tipus de marques, només cal alinear-ho a l’estratègia de continguts.

I tu, has pensat en aplicar la curació de continguts al teu dia a dia?

Related Posts

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.