fbpx

Facebook: Convertir el meu perfil en una pàgina

perfil de Facebook

Encara és habitual que em trobi marques que estan a Facebook amb un perfil personal. Van començar a Facebook amb el seu perfil personal, amb els amics, i poc a poc han anat publicant sobre la seva marca. O van pensar que havien d’estar a Facebook i directament van obrir un perfil amb el nom de l’empresa. T’és familiar algun d’aquests dos casos?

Quina diferència hi ha entre perfils personals i pàgines?

Segons Facebook:

  • Els perfils personals són exclusivament per a ús personal i no comercial. Representen a persones i han de posseir el nom d’una persona. Pots seguir perfils per veure actualitzacions públiques de persones que t’interessen però de les que no ets amic.
  • Les pàgines de Facebook s’assemblen als perfils personals, però ofereixen eines exclusives per connectar a la gent amb un tema que li interessa, com una empresa, una marca, una organització o un famós. Les pàgines les administren usuaris amb perfils personals. Les pàgines no són comptes de Facebook independents ni tenen informació d’accés diferent de la del perfil. Pots indicar que t’agrada una pàgina per veure les seves actualitzacions en la secció de notícies.

Aquesta diferència ens afecta en el moment de crear un compte a aquesta xarxa social. Primer de tot perquè Facebook penalitza a les persones que fan servir el seu perfil personal per a temes d’empresa, arribant a l’extrem de tancar el compte. Hi ha avantatges en tenir una pàgina d’empresa, com:

La visibilitat, les pàgines són visibles per tothom, fins i tot per aquelles persones que no tenen perfil obert a Facebook (però no hi podran comentar)

El número de seguidors, hi ha un número il·limitat de fans (als perfils el màxim d’amistat que pots tenir és de 5.000 contactes)

El seguiment dels nous seguidors, ja que no és necessari que l’administrador de la pàgina confirmi els nous seguidors, ja que és automàtic. Es reb una notificació per part de l’administrador, però no s’ha de confirmar l’accés al nou seguidor.

I ara? Què vols fer? Obrir una pàgina o migrar el teu perfil?

En el cas que vulguis migrar un perfil és tan fàcil com fer dos passos:

  • Descarrega una còpia
  • Clica aquí i segueix els passos, no perdràs ni amics ni la foto de perfil

https://www.facebook.com/pages/create.php?migrate

Així que en cas de voler obrir un perfil a Facebook com a institució, negoci propi, col·lectiu, etc. és millor obrir una pàgina, ja que es facilita la comunicació amb els fans de la marca, permet que els usuaris puguin seguir la pàgina sense necessitat del vist-i-plau de l’administrador, hi ha un mur on els fan hi poden publicar…, i l’engagement, la reputació i el més important, la comunicació i el contingut que ofereix la marca arriba més fàcilment als seus seguidors i nous seguidors.

Què tal si deixem els perfils personals per temes més… personals?

Related Posts

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.