fbpx

Eines per programar a xarxes socials

Hi ha moltes eines per programar a xarxes socials, eines que busquen facilitar-te la vida, i més quan ets emprenedora. En el meu cas, per poder gestionar el temps que dedico a la meva comunicació online, i la dels meus clients, utilitzo algunes eines de programació a xarxes socials que m’han anat acompanyant al llarg del temps.

eines per programar a xarxes socials

Sóc de preparar els continguts de les xarxes socials amb temps. I el que m’ajuda molt és poder-ho programar. I fer aquesta tasca em treu una pressió de sobre considerable. En moments de molta feina, pensar en que haig d’entrar a les xarxes socials per publicar alguna cosa em desconcentra. Em desenfoca.

Com que ja tinc el planning mensual fet, aquesta tasca es fa certament menys feixuga.

Quines eines tinc per automatitzar les xarxes socials?

Hootsuite: A través de Hootsuite programo els tweets i els posts de LinkedInn. També permet publicar a Facebook, però m’agrada més utilitzar la mateixa xarxa social, que permet la seva programació i a més no afecta a l’algoritme. Amb Hootsuite també puc controlar les llistes de Twitter, els diferents hashtags que segueixo…. i així d’un sol cop d’ull ho tinc tot més controlat. Les seves publicacions es poden programar automàticament, triant la eina la millor hora per publicar. Permet fer 30 entrades programades de cop, raó perquè ho programo setmanalment.

Later: Gestiono Instagram des de Later. Podria des de Hootsuite? Sí, però Later és més visual. Molt intuïtiva, deixa programar fins a 30 posts mensualment. Té la possibilitat de veure com quedaria el perfil d’Instagram, permetent retocar l’odre des de la mateixa previsualització. L’única desavantatge és que necessites tenir la app descarregada al mòbil per poder publicar a Instagram si no ho tens vinculat a Facebook. Apart en el seu blog i a la seva newsletter, m’envien informació dels canvis i de novetats, així de bones pràctiques. Aprenc molt amb els seus tips.

later programar

Facebook: Com he comentat abans, utilitzo la mateixa xarxa social per programar el contingut que hi penjo. Em permet veure com quedarien els posts, crear-los en diferents formats i a més, com que Facebook valora que es faci ús de les seves pròpies eines, no em repercuteix tant en l’algoritme. Ja que ho tenim difícil les petites empreses, com a mínim fem esforços per aconseguir una mica més de visibilitat.

Altres eines per treballar:

Toggl: I de rebot els Pomodoro, que acaben sent alarmes al mòbil. Perquè a vegades, masses vegades, em costa saber quantes hores dedico a un projecte, sigui meu o d’un client. I també em costa fer descansos entre un projecte i un altre. Toggl és la eina ideal per comptar temps dedicat a cada tasca. Només has de ser constant en connectar-la (a vegades me’n oblido) i a tancar tasca una vegada canvies de projecte. I els Pomodoro m’ajuden a fer petits descansos. Sinó podria estar una hora sencera centrada en un tema i una altra hora amb interrupcions cada 5 minuts per tonterietes.

Canva: Per dissenys justos, per poder fer alguna imatge per xarxes, faig servir Canva. Et permet tenir plantilles creades de base i anar modificant sobre la marxa. També inspirar-te amb les propostes que fa. Si necessito un disseny més professional o elaborat vaig directe a una dissenyadora gràfica.

Notion: El meu últim descobriment. Una plataforma on ho puc tenir tot. Vaig abandonar Trello, que m’aportava coses però se’m quedava curt. No la feia servir i acabava tirant de llibreta. Notion em possibilita crear llistes, escriure, fer canvas… de manera molt senzilla i visual. Li estic traient molt de rendiment (i no crec que tot el possible)

I tu, quines eines fas servir per programar els teus posts a les xarxes socials?

Related Posts

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.