fbpx

Bloquejada a l’hora d’escriure? Prova aquest mètode

Un dijous més m’assec davant de l’ordinador que no té connexió a internet. Manies meves. No provoco possibles distraccions. Obro el word on tinc tots els posts de l’any. Vaig a la darrera pàgina i passo a net el que he escrit els dies abans. L’acabo de corregir. L’edito. I el dono per definitiu. Apunt per buscar una foto i programar al blog. És la part final de la meva rutina per poder ser constant a l’hora d’escriure.

I els dies previs què faig? Què faig per poder obrir el word i que em sigui tant fàcil escriure un post i deixar-lo prepararat per programar?

Escric a mà. Escric a una llibreta, amb boli blau. Amb negre, vermell o verd en faig retocs després. Però el color per escriure és el blau.

Tinc en ment la temàtica del que vull parlar, que es pot definir en una paraula o grup de paraules. La paraula clau. És el primer que escric. A dalt del full de la llibreta. La tinc en ment tota l’estona.

Saps què és un mapa mental? A partir de la paraula clau em van sorgint diferents temes dels que vull parlar. Pot ser un esquema, una llista de temes o el que et vagi millor. Jo funciono amb mapes mentals.

Amb aquest esquema fet començo a escriure. Escric una pàgina de llibreta, més o menys. Ho escric sense parar, sense pensar en subtítols. Només amb la paraula clau i el mapa mental en ment (i al principi del full per si em perdo) vaig escrivint.

Potser el mateix dia, però intento que l’endemà o almenys haver passat unes bones hores entre que ho he escrit o ho llegeixo, agafo els bolis verds, vermells o negres. I llegeixo el text. Per primera vegada després d’escriure’l.

Corregeixo faltes, canvio paraules, edito.

I em plantejo un títol i uns subtítols. El títol és important. Molt important. És la manera que els lectors voldran llegir la resta de  post així que ha de ser el màxim atraient possible.

Acostumo a fer solament un subtítol però se’n poden fer dos o tres. És un petit resum del que vindrà a continuació.

I finalment la CTA, el que s’anomena crida a l’acció. En aquest punt el que vols és que el lector et compri, es subscrigui a la teva llista, et faci un comentari…

Aprofito la segona lectura i correcció per apuntar les possibles fotos que hi voldria que apareguessin al post i les lectures recomanades. Què són les lectures recomanades? En tens un exemple amb els mapes mentals més amunt. No t’ho explico jo, però sí que et dono la possibilitat que aprenguis més sobre mapes mentals entrant al link.

I les lectures recomanades són molt útils als posts on ofereixes molta informació. Saber que el que expliques té un estudi a darrera et dóna una credibilitat important.

Si tot i les idees continues bloquejada i no saps com tirar endavant aquell post atravessat, parlem-ne i t’explico com amb una revisió externa et sentiràs més segura a l’hora de publicar.

Related Posts

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.