fbpx

5 idees per crear posts amb la tècnica de la curació de continguts

5ideescc

Fa unes setmanes explicava com la curació de continguts et pot ajudar en la teva estratègia de continguts. Avui veurem exemples de com fer aquesta curació i augmentar d’aquesta manera el tràfic a la nostra web.

I t’ho explicaré amb un exemple. Imaginem que ets interiorista. Com a interiorista t’interessa saber els materials que pots utilitzar, les combinacions de colors, el mobiliari… i també com treballen altres interioristes o quines són les noves tendències. Així que al blog pots parlar:

  • Idees de mobiliari en fotografies

Com a interiorista que vols mostrar diferents tipus de mobiliari que poden anar bé a una casa de muntanya, per posar un exemple, pots fer una curació de continguts basada en imatges de tercers. Recorda tenir drets sobre les imatges, preguntar als fotògrafs o extreure’les de bancs d’imatges (tipus Morguefile, Flickr, Shutterstock) I citar d’on provenen les imatges.

  • Treu a la llum estudis i gràfics

Poc utilitzats però molt efectius, els estudis o les estadístiques ajuden als lectors a veure per on es dirigeix el sector. Una manera de curar estudis és donar un resum extraient la part que més t’interessa remarcar i afegir el link de l’estudi, o crear tu mateix una infografia o gràfiques que reforcin el que l’estudi demostra d’una manera més visual.

  • Comparteix vídeos

A vegades ens és complicat crear nosaltres mateixos vídeos o infografies i podem recórrer a continguts de tercers per explicar un procés. Un exemple és aquest vídeo nadalenc, com a interiorista, ara que s’acosta Nadal, vols donar consells sobre decoració i estil ideal per aquestes festes i bases les teves afirmacions en vídeos de tercers per reforçar la teva idea.

  • Notícies del sector

Pots centrar la teva comunicació amb contingut de les notícies del sector de l’interiorisme. Si a la zona on treballes hi ha estipulades unes regles a l’hora de la construcció de nous comerços pots donar a conèixer treballs d’inetrioristes, usos de materials, que són respectuosos amb les ordenances municipals.

  • Crea llistes de lectures recomanades

En alguns moments de l’any pots fer llistes de lectures recomanades, tornant a l’exemple nadalenc pots fer una llista de posts que val la pena llegir sobre l’organització dels espais a l’hivern, decoració especial nadalenca, quin tipus de material és més càlid per aquestes temperatures. Aquestes lectures recomanades poden ser de tercers o teves pròpies, de posts que has escrit anteriorment i que recopiles en un de sol. I fins i tot pots fer la mescla entre contingut de tercers i teva.

 

I aquí t’he deixat 5 idees de posts curats. Quina altra idea t’ha vingut al cap mentre llegies? Quins tipus de posts has fet seguint una tècnica de curació de continguts (encara que no en fossis conscient)?

Related Posts

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.