fbpx

Una web estructurada i amb SEO et farà brillar

web estructurada SEO

En dos de les reunions que he tingut aquest mes amb clientes ha sorgit el mateix dubte: Com puc fer que la meva pàgina web surti a les primeres pàgines de Google?

La resposta és parlar de SEO. Search Engine Optimization. I aquestes paraules fan que quasi pensis que mai tindràs una web optimitzada per Google. Que són termes per experts, friquis i complicats per usuaris bàsics.

Avui et parlaré de com pots millorar el SEO utilitzant les paraules i l’estructura bàsica de la web.

El primer de tot és que has de tenir en compte l’arquitectura de la web. Què vol dir arquitectura de la web? Doncs com organitzes el menú . És important tenir un menú lògic, amb 4- 5 apartats a la vista (Home, Qui sóc, Serveis, Bog, Contacte) i un arbre desplegable a algunes de les seccions.

Cada pàgina ha de tenir una URL amigable. Per defecte les urls es creen de la següent manera:

 www.rosermante.cat/?p=49

o en el cas dels posts del blog

www.rosermante.cat/2018/01/com-una-web-estructurada-et-fara-brillar.

WordPress permet canviar i personalitzar els noms de les pàgines, per exemple:

www.rosermante.cat/serveis o

www.rosermante.cat/com-una-web-estructurada-et-fara-brillar

A l’hora de redactar els textos de la teva web, i dels posts a blog, has de tenir en compte l’ús de paraules clau. Sense obsessionar-te. Perquè a vegades amb la idea de poder posra paraules clau als nosytres textos el que acabem fent és escriure frases sense molt de sentit, on la paraula surt remarcada i escrita sí o sí. I és igual d’important el maquetat del text.

Utilitza Títol 1 o H1 en els títols del teu blog i els subtítols H2 o H3. En el meu cas  per exemple la frase “Avui et parlaré de com pots millorar el SEO utilitzant les paraules i l’estructura bàsica de la web” està escrita en H2. La resta del text ha d’estar en “paràgraf”.

capcalera2 SEO

 

Instal·la un plugin de SEO de Yoast o All in one SEO Pack. En el cas de Yoast serveix com un semafor que et puntua com, segons la paraula clau escollida, tens optimitzada la teva pàgina i et fa propostes de millora.

També és interessant utilitzar l’espai de Meta Descripción. Aquesta descripció és la que surt a Google quan busquem, així que ens interessa que sigui una frase que capti l’atenció dels lectors.

eines SEO

Amb aquests petits trucs la teva web millorarà posicionament i seràs més visible a Google.

I tu, ja fas servir el SEO per millorar els teus textos?

Related Posts

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.