fbpx

Com utilitzo els TAGS a Mailchimp

Et deixo un tutorial de com utilitzo els TAGS a Mailchimp per poder fer enviaments personalitzats a la meva llista de subscriptors.

Tens el tutorial en format vídeo o per escrit.

 

Una vegada entrats a Mailchimps

Anem a audience on veiem que tenim diferents audiències. Jo tinc una llista amb diferents audiences, que són les diferents llistes amb contactes que tinc segons per on es subscriuen. Com que sembla ser que Mailchimp eliminarà la possibilitat de tenir més d’una audience, el que faig és anar traspassant aquests contactes a la llista principal.

Quan passo aquests contactes a la llista general, el que faig és crear un tag que em defineixi de quina llista em provenen (per exemple sigues content curator)

Treballarem amb la audience de proves, on tots els 29 contactes són subscriptors.

Si anem als contactes, veiem el nom i l’adreça i diferents tags que em serveix per diferenciar-los. Cada contacte pot tenir més d’una paraula clau per poder-los segmentar.

Per organitzar els contactes has de clicar el quadradet dels contactes que t’interessen i afegir els tags que t’interessen.

 

Per afegir nous tags

En el cas que vulguis afegir-lo en una nova paraula clau que no tinguis, la crees de nou.

Si vols saber quanta gent tens amb el tag de Facebook vas a la llista de tags i pots veure la llista sencera de contactes.

 

Fem una campanya

Per fer una campanya o enviar un correu només als subscriptors que tens sota un tag o paraula clau en concret. Per exemple Instagram. Vas a crear una campanya (o copies una campanya que ja tinguis creada).

 

Tries a l’audiència i dins l’audience pots separar solament els que estan etiquetats sota un tag en especial.

Perquè el mail quedi més maco pots personalitzar que vegin el seu nom i cognom en canvi de l’adreça a “To:”

 

D’aquesta manera només ho rebran solament els subscriptors que tenen interès en aquesta temàtica.

Aquesta és la meva manera de poder fer correus més personalitzats, segons els seus interessos.

 

La única cosa negativa que hi veig és que la subscripcions no es poden separar per tags. El formulari de subscripció no em permet separar per tags.

 

Mantenir una sola Audience

Què faig amb els que m’entren a través de les subscripcions que tinc (curs, plantilles…). Aquests contactes que tinc els trasllado a la llista principal.

Selecciono els contactes i els moc a la llista principal.

 

És la manera de mantenir solament una Audience i no clicar subscriptors, que em podria provocar haver de pagar una subscripció de mailchimp.

 

 

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.