fbpx

BizBarcelona

Coneixeu a la Txell Costa? Jo la vaig conèixer fa uns anys i compartint dinar li vaig esbossar el que volia que fos el meu negoci. Van ser les primeres llavors i ha canviat força des d’aquella idea inicial. Però al cap d’un temps, ara fa uns quasi tres anys, la vaig anar a veure a una ponència. Quan va acabar la vaig anar a saludar i jo, en un núvol perquè acabava de deixar la feina a una oficina, li vaig anar a dir que m’havia tirat a la piscina.

Benvinguda, em va dir. Ara prepara’t, que venen dos anys durs. La meva cara era de perplexitat: si ja porto dos anys compaginant dues feines!

Però ara puc dir que tenia raó.

Abans de deixar la feina ja tenia clar que necessitava ajuda. Tinc una gestora. Tot el que és alta a autònoms, factures i declaracions trimestrals està a les seves mans. No em veia capaç de fer-ho jo. M’aconsella i em dóna tranquilitat. Estic contenta d’haver deixat aquesta part.

També vaig buscar una mentora. Algú que m’ajudés a clarificar com les meves idees es podien convertir en serveis, posar preus, veure un negoci on jo veia solament una feina d’autònoma…

Un pla d’empresa. Ho dius i tot se’t fa gran. Però per mi un pla d’empresa és un full, un paper, on posa els serveis que oferiré, a qui, els que no oferiré i el que vull facturar.

Formar-me. M’he format en temes més del meu sector (comunicació i xarxes socials) i també sobre finances, qualsevol cosa que em servís per muntar una empresa. Encara ara ho faig.

Jo vaig tenir clar des d’un principi alguns serveis que no oferiria. No és fàcil fer la tria i sentir-se comode. Tens la sensació que et tanques portes. Però t’estalvies hores perdudes en feines que no tens expertesa.

Sent molt realista, el primer any, els dos primers, seran durs i la facturació no serà la somiada. Totes hem pecat de posar preus baixos. És la confiança. Som noves i volem clients.

I per últim, rodeja’t de persones que t’ajudin a créixer. Masterminds, associacions d’empresàries…

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.