fbpx

4+1 exemples de newsletters amb informació curada

I una setmana més parlant de curació de continguts. La setmana passada posava l’exemple inventat d’una carnisseria i avui et presento 4 newsletters de diferents temàtiques que sí, que aposten per la curació de continguts.

Quins són els beneficis de la curació de continguts a les newsletters?

Si partim de la idea que la curació de continguts és la cerca d’informació per oferir-la als nostres lectors i crear-nos una reputació, on millor que les newsletters per oferir aquest contingut?

Les newsletters no deixen de ser fonts d’informació que hem escollit rebre. Som nosaltres qui decidim si ens volem subscriure i volem llegir la informació que rebem. Així que és el millor canal per poder informar-nos.

No em refereixo que després no es pugui utilitzar per publicar a les xarxes socials, però perquè arribi als lectors realment interessats, res millor que les newsletters.

En alguns casos ens trobem newsletters que solament són recordatoris del que s’ha publicat al blog aquella setmana. Amb una entradeta copiada o molt semblant a l’entradeta del blog, es recorda que es pot llegir tot el contingut si es visita la web.

No dic que sigui una mala opció. Però avui paro atenció a un altre tipus de newsletters:

Calm moment

Calm moment és una revista mensual que vol ajudar a les dones a treure el màxim partit cada dia amb consciència, creativitat i benestar, segons descriu ella mateixa a Pinterest.

La seva newsletter és un recull dels diferents articles de la revista. Sí, és un cas de content curation propi. Cada article ve anunciat amb un resum de 3-4 línies, que t’introdueix al tema.

Feemstreet

Feemstreet és la newsletter setmanal sobre dones en el món empresarial de capital risc. La primera part de la newsletter detalla les notícies més llegides de la passada newsletter per passar després a les notícies de les dones empresàries. Una manera de posar-te al dia i descobrir noves empreses i noves maneres de treballar en un món principalment masculí.

The Hustle

A The Hustle es refereixen a ells mateixos com “expliquem a la gent (com tu) el que han de saber”. Amb un correu diari destaquen les notícies d’actualitat relacionades amb el món empresarial principalment. I ho expliquen d’una manera planera perquè sigui fàcil d’entendre i amb forces links a la font original.

5-Bullet Friday

Tim Ferriss és un empresari conegut pel seu llibre La Jornada Laboral de 4 hores. Escriu, té un podcast i fa d’àngel inversor i assessor d’start-ups. Però entre les newsletters que escriu, els divendres es dedica als seus 5-Bullet Friday, on exposa una llista de les notícies i novetats que el fan gaudir o reflexionar.

Stay Wise

I per acabar el tot just iniciat Stay Wise. Fa uns dies vaig estrenar el podcast i amb ell una newsletter per poder tenir accés fàcil als links que es comenten al podcast. En aquesta newsletter fem un repàs de les notícies que ens han semblat interessants d’aquests darrers dies.

Quines newsletters segueixes que et mantenen informada? Ampliem la llista, deixa’m les teves propostes als comentaris

Related Posts

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.